Canesten Gyno

Canesten Gyno is een antischimmel medicijn, de enige in Nederland die je zonder recept kunt krijgen. Canesten Gyno gebruik je voornamelijk voor vaginale schimmel infecties. Wanneer je dit in de vagina brengt, doodt het de schimmel en ben je snel van de jeuk af.

Je kunt een vaginale schimmel hebben wanneer je:

  • Jeuk in en/of om de vagina hebt. De schaamlippen kunnen daardoor rood zijn.
  • Witte afscheiding. Vaginale afscheiding is heel erg belangrijk en absoluut niet raar. Vaginale afscheiding beschermd de vagina tegen bacteriën en virussen. Een gezonde vaginale afscheiding is doorzichtig, vloeibaar en witachtig. Wanneer je afscheiding sneeuwwit is, minder vloeibaar en ongewoon ruikt, zou je een vaginale schimmel kunnen hebben.
  • Een branderig gevoel hebt.

Er bestaan verschillende producten van Canesten Gyno om schimmelinfecties te bestrijden, namelijk: de Canesten Gyno 1-daagse tablet, de Canesten Gyno 1-daagse capsule en de Canesten Gyno Crème. De schimmel bestrijdende stof Clotrimazol zit in alle producten van Canesten Gyno.

canesten gyno
Canesten Gyno 1 Zachte Capsule

Effectieve 1-daagse behandeling bij vaginale schimmel. Makkelijk in te brengen, vormt zich comfortabel naar het lichaam

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,89)
Canesten Gyno 1 Tablet

Snelle, effectieve 1-daagse behandeling voor vaginale schimmel. Makkelijk in te brengen.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,25)
Canesten Gyno Creme

Effectieve 6-daagse behandeling voor inwendig en uitwendig gebruik.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,39)

Canesten Gyno kopen

Net als bij elke medicinale kuur is het verstandig om deze af te maken. Ook als de symptomen van de schimmelinfectie niet meer merkbaar zijn, bijvoorbeeld de jeuk of rode uitslag, dient de kuur volledig afgemaakt te worden. Het vroegtijdig beëindigen van de behandeling kan er namelijk voor zorgen dat de overgebleven schimmels zich gaan vermenigvuldigen waardoor de infectie opnieuw begint.

Daarnaast bestaat het risico dat de schimmel bij het vroegtijdig staken van de behandeling resistent wordt, waardoor een toekomstige behandeling wellicht minder effectief is. Volg daarom de aanwijzingen van de arts of apotheker op.

Voorkomen is beter dan behandelen

  • Draag zo vaak mogelijk katoenen ondergoed. Katoen ademt namelijk meer.
  • Weinig of liever geen zeep of douchegel gebruiken bij het wassen van de vagina.
  • Gelieve geen skinny jeans dragen. Strakke kleding kan een schimmelinfectie veroorzaken.
  • Verschoon tampons regelmatig zodat je bacteriën de kans niet geeft.

Canesten Gyno Crème

Canesten Gyno Crème bestrijdt schimmels en gisten welke vanaf binnenuit ontstaan. De crème zit verpakt per 20 gram in aluminium tubes. De Crème is een geneesmiddel dat de schimmels en gisten dood en de jeuk verlicht in een paar dagen tijd. Breng de zalf aan door het zo diep mogelijk in de vagina te smeren. Ook als er jeuk is aan de schaamlippen, kan de zalf er op gesmeerd worden. Gebruik de crème tweemaal per dag op de plekken waar de schimmel zich bevind, en waar het jeukt. Maak de kuur helemaal af, en lees de bijsluiter zorgvuldig voor gebruik.

Canesten Gyno Tablet

Met een Canesten Gyno tablet kan je in korte tijd de groei stoppen. Middels een ééndaagse tablet kan het de schimmels doden en zal het jeuk verlichten. De tablet is eenvoudig in te brengen. De Canesten Gyno 1-tablet is het enige vrij verkrijgbare geneesmiddel bij vaginale schimmelinfecties.