Clotrimazol

Clotrimazol is een antischimmelmiddel en is te gebruiken bij schimmelinfecties in de vagina en voor schimmels op de huid, zoals voetschimmel. Het is verkrijgbaar als crème, strooipoeder of in tabletvorm.
Clotrimazol dood de schimmels op de huid en/of vagina. Negen van de tien keer gaat een vaginale schimmelinfectie vanzelf over. Blijven de klachten langer? In dat geval kun je het beste even contact opnemen met je huisarts. Dan kun je samen overleggen over het gebruik van Clotrimazol. Het is verstandig om Clotrimazol voordat je naar bed gaat te gebruiken, zodat het medicijn de gehele nacht zijn werk kan doen.

clotrimazol
Canesten Skin

Bij huidschimmelinfectie. Vermindert jeuk, branderigheid en rode schiftige huid. Eenvoudig in gebruik en bestrijd de schimmel van binnen uit.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,79)
Canesten Gyno 1 Zachte Capsule

Effectieve 1-daagse behandeling bij vaginale schimmel. Makkelijk in te brengen, vormt zich comfortabel naar het lichaam

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,89)
Canesten Foot Créme

Voor behandeling van voetschimmel. Gemakkelijk in gebruik en pakt de schimmelinfectie grondig aan.

Verkrijgbaar bij

bol.com

Clotrimazol voor op de huid

Bij huidschimmel is het belangrijk om de crème 2m breder te smeren. Dus niet alleen op de ontstoken plek maar ook daaromheen. Er bestaat een kans dat de huidschimmel zich verspreid heeft, vandaar. De klachten die je krijgt van huidschimmels zoals roodheid, jeuk en schilfering verminderen binnen 2 weken na gebruik van Clotrimazol.
Er bestaat een kans dat je last kunt krijgen van een branderig gevoel of irritatie van de huid. Maak je daar geen zorgen over want dit trekt snel weer bij. Mochten de klachten blijven, neem dan contact op met de huisarts. De kuur duurt ongeveer 3 of 4 weken, echter moet je de kuur gewoon afmaken. Zelfs wanneer de huid genezen is, anders kan het terugkomen.

Schimmelinfectie vagina

Je hebt van de arts een applicator gekregen. Breng de crème, capsule of het tabletje met de applicator diep in de vagina. Mocht je dan ook jeuk hebben van je schaamlippen, smeer de crème dan ook daar maar niet te dik. Gelieve het niet te gebruiken tijdens de menstruatie, het is voor jou niet prettig en het kan minder goed werken. Het branderige gevoel, de jeuk en irritaties verdwijnen snel na het gebruiken van dit medicijn.

Het is belangrijk om gewoon de gehele kuur af te maken, zelfs wanneer klachten verdwenen zijn. Wat handig is om te weten is dat de crèmes en de tabletten het rubber van condooms aan kunnen tasten. In ernstige gevallen kunnen deze zelfs scheuren. Dit kan zelfs tot 2 dagen na gebruik nog gebeuren, let daar dus op.
Binnen enkele dagen merk je veel verbetering.

Clotrimazol crème

De Clotrimazol crème zit in een doosje met een aluminium tube dat 20 gram bevat. Deze creme wordt gebruikt voor schimmelinfecties van de vagina en de schaamlippen. Dit product is zonder recept te verkrijgen en is voor inwendig gebruik. Gebruik het zorgvuldig en lees de bijsluiter voor de nodige informatie.

Canesten skin crème

De Canesten Skin crème zit in een doosje met een aluminium tube dat 30 gram bevat. De crème herstelt en beschermt de huid. De crème ruikt niet en is gemakkelijk toe te brengen. Hij trekt snel in waardoor je hier dus geen last van hebt. Dit product is zonder recept te verkrijgen bij de apotheek. Gebruik het zorgvuldig en lees de bijsluiter voor de nodige informatie.

Canesten foot crème

De Canesten Foot crème zit in een doosje met een aluminium tube dat 20 gram bevat. Deze crème is erg effectief tegen voetschimmel. Het verlicht niet alleen de jeuk maar doodt ook de schimmel. De crème ruikt niet, is niet vet en trekt snel in de huid. Dit product is zonder recept te verkrijgen bij de apotheek. Gebruik het zorgvuldig en lees de bijsluiter voor de nodige informatie.

De behandeling – hoe moet je een schimmelinfectie effectief behandelen

Net als bij elke medicinale kuur is het verstandig om deze af te maken. Ook als de symptomen van de schimmelinfectie niet meer merkbaar zijn, bijvoorbeeld de jeuk of rode uitslag, dient de kuur volledig afgemaakt te worden. Het vroegtijdig beëindigen van de behandeling kan er namelijk voor zorgen dat de overgebleven schimmels zich gaan vermenigvuldigen waardoor de infectie opnieuw begint.

Daarnaast bestaat het risico dat de schimmel bij het vroegtijdig staken van de behandeling resistent wordt, waardoor een toekomstige behandeling wellicht minder effectief is. Volg daarom de aanwijzingen van de arts of apotheker op.