Schimmelinfectie huid

Schimmelinfecties in of op de huid komen vaker voor dan je denkt. Hier zijn vele varianten van. Gelukkig zijn de meeste schimmelinfecties gemakkelijk te behandelen met crèmes, tabletten en vloeistoffen maar je kunt ze nog gemakkelijker voorkomen. Sommige schimmelinfecties op de huid zien er erger uit dan dat ze daadwerkelijk zijn. Hier een aantal voorbeelden van bepaalde schimmelinfecties en hoe je ze kunt behandelen.

voetschimmel

Voetschimmel

Voetschimmel is een erg vervelende schimmelinfectie. Het zorgt voor jeuk, een brandend gevoel en ziet er niet smakelijk uit. Het kan echter gemakkelijk voorkomen worden en is goed behandelbaar. Voetschimmel is de…

liesschimmel

Liesschimmel

Schimmels houden van een warme en vochtige huid, de liezen zijn daar ideaal voor. Je kunt het herkennen aan rode plekken en schilfertjes rond de liezen. Liesschimmel is besmettelijk maar goed behandelbaar. Wist je dat liesschimmel…

ringworm

Ringworm

Ringworm is geen worm maar een schimmelinfectie van de huid. Je kunt het overal tegenkomen en is besmettelijk maar wel onschuldig. De rode plekken hebben de vorm van een cirkel, vandaar de ringworm benaming. Ringworm is…

candida

Candida

Candida is een schimmelinfectie en wordt veroorzaakt door een soort gist. Deze gist verandert in een schimmel bij een verstoring van de balans in je darmen. Daar zijn een aantal mogelijke oorzaken voor. Eén van die oorzaken is…

Schimmelinfecties in of op de huid komen vaker voor dan je denkt. Hier zijn vele varianten van. Huidschimmels kunnen groeien in of op de huid, maar ook op de nagels of in de haren. Huidschimmels zijn natuurlijk altijd vervelend, ze geven rode plekken met schilfers en meestal jeuk.

Gelukkig zijn de meeste schimmelinfecties gemakkelijk te behandelen met crèmes, tabletten en vloeistoffen maar je kunt ze nog gemakkelijker voorkomen. Je kunt ze voorkomen door je goed af te drogen na het douchen, schimmels houden namelijk van vochtige en warme plekken. Het is verstandig om jezelf te wassen zonder zeep, zeep verwijderd namelijk beschermende vetzuren. Sommige schimmelinfecties op de huid zien er erger uit dan dat ze daadwerkelijk zijn.
Hier een aantal voorbeelden van bepaalde schimmelinfecties en hoe je ze kunt behandelen.

Huidschimmel

Er bestaan vele soorten schimmels, een aantal daarvan leven graag op of in de huid. Dat is natuurlijk heel vervelend. Ze veroorzaken vaak jeuk en zien er soms onprettig uit. De huidschimmel infectie wordt ook wel Tinea Corporis genoemd. Voorkomen is natuurlijk beter dan behandelen, maar deze schimmels zijn relatief gemakkelijk te behandelen door crèmes, tabletten of vloeistoffen. Daktarin Crème is bijvoorbeeld erg effectief tegen voetschimmel. Het doodt vrijwel alle schimmels en bacteriën die de huid kunnen besmetten.

Vaginale schimmelinfecties kun je bestrijden met zowel crèmes als tabletten. Canesten Gyno tabletten zorgen voor een effectieve behandeling tegen vaginale schimmel. Deze kun je zonder recept van de huisarts bestellen via onze website. Dit is natuurlijk een onderwerp waar je liever niet over wilt praten en het is natuurlijk heel erg vervelend, maar veel vrouwen hebben soms last van vaginale schimmel.

Het wordt wel eens vergeten maar de nagel mag natuurlijk niet vergeten worden. Voor schimmels op de nagels is er een speciale Daktarin nagellak. Deze wordt door uw huisarts voorgeschreven en deze kuur duurt ongeveer 7 maanden.

Huidschimmel