Miconazol

Heb je last van schimmels zoals voetschimmel, vaginale schimmels of schimmelnagels? Dan kom je vaak bij Miconazol terecht. Miconazol doodt namelijk schimmels, gisten en bacteriën. Miconazol wordt ook gebruikt bij huidinfecties zoals acne. De werkzame stof breekt schimmels af zodat deze gemakkelijk afsterven. Miconazol werkt vrijwel direct en dit zie je meteen terug doordat de jeuk en de roodheid verdwijnt. Het enige addertje onder het gras is dat wanneer de huid genezen is, je toch nog even één week door moet blijven gaan met de kuur. Anders kan je weer vanaf voor af aan beginnen.

Geschikt voor Naam product Prijs
Schimmelinfecties van de huid Daktarin Crème €13,70
 Bestellen
Voetschimmel Daktarin Strooipoeder €8,19
 Bestellen
Schimmelnagel / Kalknagel Daktarin Nagellak €13,70
 Bestellen
miconazol

Miconazol kopen

Miconazol is er in crème, poeder, tinctuur en zalf. Bij voetschimmel of een huidinfectie kun je de crème of zalf gebruiken. Voor schimmelnagels gebruik je de tinctuur. Het poeder strooi je wanneer je last hebt van voetschimmel en/of schimmelnagels in je sokken en schoenen.
• Huidinfecties
Een huidinfectie heeft schimmeldraden. Deze zitten niet altijd in de kern van de ontstoken plek maar ook daarbuiten. Daarom is het verstandig om de Miconazol crème 2cm breder dan de ontstoken plek uit te smeren.
• Voetschimmel
Vóórdat je de Miconazol crème toedient, was de voeten goed met water. Verwijder eventuele schilfertjes en smeer de Miconazol crème hier ook 2cm breed.
• Schimmelnagels
Probeer om alle nagels die hiermee geïnfecteerd zijn zo kort mogelijk af te knippen en te houden. Maak ze goed schoon met aceton voordat je de tinctuur gebruikt. Deze kuur duurt ongeveer acht maanden.
• Acne
Maak de huid als eerste goed schoon met water. Smeer een klein beetje crème op de huid. Reageert de huid hier vervolgens goed op, dan kan je een groter gebied van de huid gaan behandelen.

Wanneer?

Het belangrijkste is om dit medicijn op een vast tijdstip te gebruiken. Een of twee keer per dag, op vaste tijdstippen.
U gebruikt dit medicijn 1 of 2 keer per dag. Kies daarvoor vaste tijdstippen, dan vergeet u minder snel het te gebruiken.
Het is belangrijk om de kuur af te maken. Bij het stoppen of onderbreken, kan de infectie terugkeren en soms erger dan ervoor. Wilt u hiermee stoppen vanwege klachten, neem dan contact op met de huisarts om te overleggen. Ben je het vergeten, neem het dan zo snel mogelijk.

De werkzame stof, zit in de volgende producten zoals:
Daktarin, Dermacure, Miconazolnitraat op de huid, Antischimmel crème HTP Miconazolnitraat en Acnecare Crème.

Daktarin crème

Daktarin crème is te gebruiken bij schimmelinfecties van de huid, zoals voet en nagelinfecties. Bij last van een schimmelinfectie is er vaak te spraken van schilvering tussen de tenen. Ook is er soms kans op pijnlijke kloofjes op de tenen en een onaangename geur. De klachten worden vaak binnen 2 tot 6 weken minder. Lees zorgvuldig de bijsluiter voor gebruik.

Daktarin nagellak

De nagellak behandelt de schimmelnagel (kalknagel) infectie. Voordat je hiermee aan de slag wilt, raadpleeg eerst een arts. Daktarin nagellak zit in een doosje verpakt van 30ml. In deze Daktarin nagellak zit Miconazol verwerkt en is daarom schimmeldodend, raadpleeg dus altijd je arts bij gebruik. Reinig je nagels grondig met aceton voordat je aan de slag gaat. Géén nagellakremover. Daktarin nagellak moet de nagel namelijk goed bereiken.

Daktarin strooipoeder

Deze strooipoeder is voor schimmelinfecties van de huid zoals voetschimmel. Deze poeder is bedoelt voor in je schoenen en voor in je sokken. Hier zit ook Miconazol in verwerkt. Door deze poeder eenmaal per dag in je schoenen en sokken te strooien, voorkom je her-besmetting. Soms blijven er schimmelsporen in de schoenen of sokken en je wilt natuurlijk voorkomen dat je weer een schimmelinfectie krijgt.

Effectief een schimmelinfectie behandelen

Gebruik Daktarin 2 maal per dag. Smeer de plek 2 cm breder in met de crème dan de geïrriteerde plek zichtbaar is. Smeer het niet te dik, dat kan voor irritatie zorgen. Blijf 1 week nadat de symptomen weg zijn Daktarin doorsmeren. Dit zorgt er voor dat de schimmels minder snel terug kunnen komen. Was de geïrriteerde plek zonder zeep en droog de huid goed af. Kartoenen en wollen kleding is aan te raden. Dit zorgt ervoor dat de huid nog kan ademen, en zo de schimmel makkelijker weg kan gaan.