Ringworm

Ringworm noemen we ook wel tinea corporis en het is geen worm maar een schimmelinfectie van de huid. Ringworm kan overal op het lichaam voorkomen en het ziet eruit als een cirkelvormige en rode zweer of blaar. Ringworm wordt meestal ook nog eens vergezeld door een schilferende huid. De buitenkanten of de grenzen van de blaar zijn licht verhoogd ten opzichte van de binnenkant. Ringworm ziet er niet prettig uit maar is geen al te ernstige aandoening.

Meest verkocht Naam product Prijs
Schimmelinfecties van de huid Daktarin Crème €13,70  Bestellen
ringworm

Is ringworm besmettelijk?

Ja, ringworm is besmettelijk en kan worden verspreid door direct contact met mensen of dieren. Ook kan de schimmelinfectie ringworm worden verspreid door kleding of meubelen. Warmte en vocht kunnen de verspreiding van ringworm versnellen.

Ringworm symptomen

De symptomen van ringworm zijn een rode, rode zweer of blaar die soms gepaard gaat met een schilferende of schurende huid. Er kunnen meerdere plekken tegelijkertijd geïnfecteerd zijn met ringworm en de ringworm kan elkaar overlappen. Ook kun je last van ringworm hebben zonder de kenmerkende ronde of cirkelachtige blaren.

De diagnose ringworm

Een huisarts of dokter kan ringworm vaststellen aan de hand van de uiterlijke kenmerken van ringworm. De dokter zal je vragen of je mogelijk in contact bent geweest met mensen of dieren met ringworm. Aan de hand van een huidmonster kan onder de microscoop definitieve zekerheid worden verkregen.

Ringworm behandelen

Ringworm wordt in veruit de meeste gevallen behandeld met antischimmel geneesmiddelen die direct op de huid worden aangebracht. De meeste gevallen van ringworm zijn uitstekend te behandelen met de geneesmiddelen die je gewoon bij de drogist kunt kopen zoal lamisil. Wanneer de ringworm ernstiger en vasthoudend is kan de huisarts krachtigere medicijnen voor de behandeling van ringworm voorschrijven.