Schimmelinfectie vrouw

Wat kun je doen als je als vrouw een schimmelinfectie hebt?

Als vrouw kun je verschillende soorten schimmelinfecties oplopen. De meest voorkomende is een vaginale schimmelinfectie. Daarnaast kun je als vrouw natuurlijk ook een schimmelinfectie aan de huid oplopen. Deze kan op verschillende plekken op het lichaam zichtbaar zijn. De meeste schimmelinfecties bij vrouwen zijn goed behandelbaar en met de juiste zalf of crème ben je er ook snel weer van af.

Schimmelinfectie vrouw
Canesten Gyno 1 Zachte Capsule

Effectieve 1-daagse behandeling bij vaginale schimmel. Makkelijk in te brengen, vormt zich comfortabel naar het lichaam

Verkrijgbaar bij

bol.com
Daktarin Crème

Bij schimmelinfecties van de huid. Eenvoudig schimmelinfecties behandelen o.a. zwemmerseczeem, voetschimmel of candida.

Verkrijgbaar bij

bol.com

De oorzaak van een schimmelinfectie bij een vrouw?

De oorzaak van de meeste schimmelinfecties bij vrouwen is niet vast te stellen. In de meeste gevallen is er contact geweest met een ander persoon of dier met een schimmelinfectie. Bij een vaginale schimmelinfectie is er vaak een verstoorde bacterie flora in de vagina waardoor schimmels harder kunnen groeien. Voor alle schimmelinfecties zijn oplossingen in de vorm van crèmes en zalfjes. Hierdoor zullen de klachten afnemen en zou de schimmel weg moeten gaan. Mocht dit na een bepaalde periode nog niet het geval zijn, breng dan een bezoekje aan de huisarts.

Gezond dieet bij een schimmelinfectie van een vrouw

Net als bij de andere vormen van schimmelinfecties kan de oorzaak liggen in je voedingspatroon. Wanneer je te veel slechte voeding consumeert met teveel koolhydraten, overmatig alcoholgebruik (voornamelijk bier) en veel witmeelproducten dan geef je de candida de kans om explosief te vermenigvuldigen. Door gezond te eten verminder je de kans op een overgroei aan candida.  Daarmee houd je niet alleen schimmelinfecties maar ook veel andere gezondheidsklachten op afstand.

Schimmelinfecties en zwangerschap

Tijdens een zwangerschap is er een verhoogde kans op vaginale afscheiding. Dit is normaal en komt ook vaak voor. Heeft de afscheiding echter een vreemde kleur of geur, dan is het slim om contact op te nemen met de huisarts. Ook bij een gewone schimmelinfectie aan de huid tijdens de zwangerschap is het slim om de huisarts te raadplegen. Je kunt in de tussentijd uiteraard altijd een zalf gebruiken om de schimmelinfectie terug te dringen. Kijk voor meer informatie en tips bij candida tijdens de zwangerschap op de site van het RIVM.

Last van een schimmelinfectie?

Er zijn diverse producten die kunnen bijdragen aan het herstel:

Producten bij schimmelinfectie ->